Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Stracotto di maiale al limone (varkensvlees in citroensaus)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 ongepaneerde varkensschnitzels (ca.500 gr)
2 eetl citroensap
het sap van 2 citroenen
100 gr boter+ 2 eetl olijfolie (Bertolli)
2 fijngesneden sjalotjes
½ liter bouillon
1 eetl honing
zout en versgemalen peper

Bereiden

Kruid de varkensschnitzel met versgemalen peper en zout en wrijf ze in met citroenrasp. Verhit in een stoofpan de olie met de boter en braad hierin het varkensvlees rondom goudbruin. Voeg de sjalotten erbij en laat deze even meebruinen. Draai het vuur laag en giet het citroensap en de bouillon bij het vlees. Breng het geheel aan de kook en dek de pan af met een deksel. Laat het op een matig vuur zo‘n 20 minmuten zachtjes stoven. Haal het vlees uit de pan en laat dit op een warme plaats even rusten.
Giet de honing bij de braadjus en laat deze aan de kook komen. Leg de schnitzels op een voorverwarmde schaal.
Giet de braadjus door een zeef over het vlees.

Bereidingstijd: 45 minuten.

Tip: Serveer hierbij sperzieboontjes met gebakken spekjes en gebakken aardappeltjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

In Caruso-bier geglaceerd buikspek met gebakken witlof en schijfjes Opperdoezer.
Normandische karbonades met appel
Gestoofde schouderkarbonade in tomatensaus
Filet mignon de porc a la normande (gebraden varkenshaas met appel en rozijnen)
Aziatische spareribs

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes